Vrtec na daljavo

Spoštovani starši.

Rubrika VRTEC NA DALJAVO je bila ustvarjena v času zaprtja vrtcev zaradi epidemije. Na ta način smo želeli ohraniti vez z vami ter vam priskočiti na pomoč z idejami, kako sodelovati , se igrati, ustvarjati z otroki. Rubrika je bila zelo dobro sprejeta s strani vseh, ki so vključeni v naš vzgojno – izobraževalni proces, zato smo s odločili, da jo obdržimo in jo vsako leto nekoliko nadgradimo ter obnovimo.

Želimo si, da bi čas, ko otroci ne morejo v vrtec (epidemija, bolezen, počitnice…), z njimi preživeli čim bolj igrivo in veselo. Ker pa se otroci skozi igro ves čas tudi učijo, vam bomo pri tem priskočili na pomoč, saj smo na tem področju doma.

Na tem mestu bomo objavljali izbrane povezave do kakovostnih vsebin (ideje za dejavnosti z otroki, oddaje in spletne strani za otroke …), s pomočjo katerih boste lahko popestrili in obogatili skupne dneve z otroki, podobno kot to počnemo v vrtcu. Da ne bodo preveč prikrajšani za družbo vrstnikov, pa naj pridejo na plan otroci v vas in vas spomnijo na čarobnost, ki se skriva v vsakdanjih rečeh.

K oblikovanju vrtca na daljavo ste vabljeni tudi starši. Veseli bomo vaših predlogov, za katere se vam že vnaprej zahvaljujemo. Prav tako bomo veseli vaših utrinkov od doma.

VSEBINE PO PODROČJIH KURIKULA: