TEDEN OTROKA – 1. st. obdobje

TEDEN OTROKA V SKUPINAH 1. STAROSTNEGA OBDOBJA

– SKUPAJ SE IMAMO DOBRO

Tako kot vsa leta do sedaj se je tudi letos v začetku oktobra, med 3.10. in 9. 10. 2022, odvijal Teden otroka. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, izhajali pa so iz slovenske pesmi priljubljenega pevca Nipkeja »Skp se mava dobr«.

V tem tednu smo se tudi v najmlajših skupinah vrtca Kobanček odločili, da se bomo imeli dobro, zato smo si pripravili različne dejavnosti in aktivnosti na temo prijateljev.

Že ponedeljek smo začeli zelo aktivno, saj smo spoznavali novo pesem, ki je pravzaprav priredba pesmi »Skp se mava dobr«, napisala pa jo je ga. Damjana Janeš Kovačič, »Skupaj se imamo dobro«. Vse to smo pospremili še s plesom v parih in spremljavo na različne Orffove inštrumente.

Podali smo se še na skupen sprehod vseh štirih skupin in si ogledovali okolico, ki se počasi spreminja v lepe jesenske barve, pa tudi darilo presenečenja za prijatelje iz druge skupine smo naredili. V četrtek smo prijatelje povabili na skupno druženje in rajanje ob različnih pesmicah ter si predali darila presenečenj.

V petek pa so nas otroci iz najstarejše skupine prvega starostnega obdobja povabili na predstavo in nam zaigrali pravljico Pod medvedovim dežnikom, pod mentorstvom vzgojiteljic Petre Badoko in Lee Krebs.

Teden je bil res zanimiv in prijateljsko obarvan, zato nam je bilo kar malo žal, da se je končal tako hitro, a nič hudega, saj nas kmalu čakajo že nove dogodivščine. 

 

                                                                                                                    Zapisala: vzgojiteljica Dunja Kelbič

GALERIJA FOTOGRAFIJ