SREČANJA Z GO. SLAVICO OD JANUARJA DO JUNIJA 

V januarju smo go. Slavico povabili na zimski sprehod. V sončnem dopoldnevu smo se podali po »kravičini« poti, ki pa jo je tokrat večina otrok že prehodila peš, pri čemer jim je ga. Slavica z veseljem pomagala in jih spodbujala.

V mesecih februarju, marcu in aprilu sprehodov nismo mogli izvesti, saj so nam načrte prekrižale neugodne zdravstvene razmere. Zato smo bili toliko bolj veseli našega srečanja po prvomajskih praznikih. Ge. Slavici smo predstavili novince in ji izročili darilo – ogrlico z obeskom v obliki srčka, ki smo jo izdelali zanjo. Nato smo se skupaj odpravili po delu Jabolčne poti, najdaljši izmed naših izmerjenih poti. Sprehod smo popestrili z gibalnimi nalogami in malico pri »stari preši« ter ga tako povezali s projektom Simbioza Giba 2022.

                         

Ge. Slavici smo v maju pripravili tudi presenečenje ob njenem rojstnem dnevu. Nenapovedano smo jo obiskali na njenem domu in ji pustili rojstnodnevno čokolado pri vhodu v njeno stanovanje, saj je ravno takrat ni bilo doma. Ko se je vrnila, nas je takoj poklicala. Bila je ganjena in zelo vesela, da smo jo tako presenetili.

14.6.2022 smo imeli nepozabno zaključno druženje – »piknik« na vrtu ge. Slavice. Posebno presenečenje je bil ogled in hranjenje ovac, koz in oslov skozi ograjo travnika, ki meji na njen vrt. V senci dreves in obdani z bujnim zelenjem vrtov smo se počutili kot na počitnicah in čas nam je prehitro minil.

  

Poleg skupnih sprehodov se je ga. Slavica zmeraj razveselila tudi mesečnih e-novičk o dejavnostih v naši skupini, ki smo jih pripravljali za starše, in tako je tudi ona lahko spremljala naše delo skozi vse leto.

Z izvajanjem projekta Otroštvo podaja roko modrosti smo pridobili vsi. Otroci so go. Slavico sprejeli na svoj pristen način in so se že vnaprej veselili naših srečanj. Ga. Slavica je v družbi otrok neizmerno uživala, se z njimi pogovarjala, šalila in jim ob tem pomagala premagovati razdalje. Zagotovo so naša druženja in sprehodi koristili tudi njej, saj je tako krepila svoje zdravje in optimizem. Tudi vzgojiteljici sva se veselili našega sodelovanja, zaključno druženje na njenem vrtu pa sva po najini oceni uvrstili na sam vrh »naj« dogodkov v naši skupini v tem šolskem letu.

Zapisala: Ladislava Milošević

GALERIJA FOTOGRAFIJ