SAPRAMIŠKE: Skrbimo za ptice

V prejšnjem tednu smo za ptičke izdelali krmilnice iz pomarančnih lupin, ki smo jih izdolbli, napolnili s semeni in jih opremili z vrvicami. Seveda smo se tudi okrepčali z vitamini in uživali v sveže iztisnjenem pomarančnem soku. Krmilnice smo obesili na drevo na igrišču pri naši igralnici.

Nato pa smo se domislili, da bi bilo lepo, če bi ptice privabili tudi k našemu drevesu. Tako bi poskrbeli za ptice in zanj, saj bi mu delale družbo. Zato smo si v tem tednu ogledali video posnetek z dvema zanimivima idejama za krmljenje ptic pozimi. Tokrat smo se odločili za lažjo, če bo le mogoče pa bomo izdelali tudi pokrito ptičjo krmilnico.

Po navodilih smo na vrvico nanizali kolobarje jabolka in pomaranče ter tri kroglice s semeni in tako izdelali »verigo« z dobrotami za ptice, ki smo jo privezali na veje našega drevesa. Ker je do njega kar daleč, smo v mrzlem dopoldnevu poleg ptic in našega drevesa poskrbeli še za svoje zdravje ter obilico dobre volje, za katero smo poskrbeli s petjem in zabavnimi domislicami.

 

Skupina: Sapramiške, OŠ Selnica ob Dravi – Vrtec Kobanček 

Vzgojiteljice: Ladica in Darija

Zapisala: Ladislava Milošević