SAPRAMIŠKE in PEDENJPEDI: Spoznavamo ptice

V sredo, 4. januarja, smo se odpravili na Janževo goro. Čeprav je vreme za ta čas toplo in nič kaj zimsko, smo po poti lahko opazovali lastno sapo in delali »oblačke«. Ko je posijalo sonce, smo v gozdu opazovali »sončne žarke«, ki so si utrli pot med vejami in debli dreves. Opazili smo tudi planinsko markacijo in nato smo bili pozorni, kje bomo zagledali naslednje.

Ko smo prispeli na naš cilj, smo prisluhnili, če lahko slišimo kakšno ptico. Oglasila se nam je sinička. Ker smo se ta dan namenili spoznavati ptice, smo si najprej ogledali fotografije 8 ptic in se o njih pogovorili. Nato so otroci reševali uganke o pticah, zatem pa so poiskali slike ptic, ki so bile skrite na drevesnih vejah. To jih je zelo zabavalo in mimogrede so si zapomnili imena vseh ptic.

Na Janževi gori smo odkrili tudi druge zanimivosti: leseno srce na drevesu, poslikan kamen, ki ga je nekdo podaril drevesu, lepo misel, privezano na drevo, okrašene smrečice in celo majhne jaslice. Tudi sami smo za seboj pustili nekaj lepega; izdelali smo gozdno sliko iz storžev, vejic in listov, ob kateri smo se tudi podpisali.

Za konec smo v gozdu še pomalicali in ugotovili, da so jabolka v naravi posebej slastna. Medtem se nam je spet oglasila sinička, ki smo jo lahko tudi videli, saj je sedla na drevo nad nami.

 

Skupini: Sapramiške in Pedenjpedi, OŠ Selnica ob Dravi – Vrtec Kobanček 

Vzgojiteljice: Ladica, Darija, Urška in Anja 

Zapisala: Ladislava Milošević