SAPRAMIŠKE in PEDENJPEDI: Popestritev prehojene poti na Janževo goro

Kljub mrzlemu dopoldnevu smo se z otroki iz skupine Sapramiške in Pedenjpedi podali na krožno pot na Janževo goro. Med potjo smo pripravili različne naloge in dejavnosti za popoldansko druženje s starši, ko smo z njimi izvedli 1. pohod.

Največji izziv nam je bil, popestriti asfaltni del poti na poti na Janževo goro. Kljub klančini smo dodali razne načine hoje, poskoke in elemente joge. Ob prihodu v gozd, idej ni zmanjkalo. Pogumni so se preizkusili v hoji ob vrvi (z zaprtimi očmi), iskali različne odtenke listov, naredili »listni« metež, se spustili po veliki strmini, kjer smo reševali naloge kot so: odpiranje čarobnega portala, objem dreves, iskanje zelenih predmetov, reševanje ugank, zadevanje debel s storži ipd. Na ravnini smo se premikali kot gozdni vlak, šteli koliko glasov ima naše ime, se naučili »pohodniško« pesem in izvedli rajalno igro.

Dan je zelo hitro minil. Kljub temu, da smo odšli na pot takoj po zajtrku, smo komaj ujeli čas kosila. Vsi so z navdušenjem čakali popoldan, ko so pot ponovno prehodili skupaj s starši ter jih ob tem tudi kaj naučili.

 

Skupina Sapramiške in Pedenjpedi (Vrtec Kobanček, OŠ Selnica ob Dravi)

Strokovne delavke: Urška, Darija, Anja, Nuša in Martina

Zapisala: Martina Jaunik