SAPRAMIŠKE: Gozdni okraski

V petek, 9. 12., smo v našem spletnem adventnem koledarju prebrali, da nas čaka okraševanje smrečic na vasi. Prejšnji dan smo pobarvali storže, ki smo jih nabrali v gozdu, in nastali so zelo lepi gozdni okraski.

Iz vrtca smo se odpravili hitro po zajtrku, ker se je pripravljalo k dežju. Oblekli smo si pelerine, saj je že začelo pršiti. Na nas sta čakali dve smrečici – ena v trgovini Mercator in druga na trgu. Ko smo okrasili smrečico v trgovini, nam je prijazna prodajalka povedala, da nam je Božiček pustil presenečenje – mandarine in banane. Otroci so jih bili zelo veseli. Nato smo se odpravili na trg, kjer je postavljenih več smrečic, klopca in sani z darili. Nekaj smrečic je bilo že okrašenih, ena  pa je čakala na otroke iz skupin vrtca v šoli, da jo okrasijo s svojimi gozdnimi okraski. Pred nami so začeli z okraševanjem otroci iz skupine Pedenjpedi, ki so nanjo obesili svoje zelene okraske, zato smo takoj vedeli, katera smrečica je prava. Naši otroci so dodali svoje bele storže, nato pa smo pri okraševanju opazovali še otroke iz skupine Sončki, ki so jo okrasili z rumenimi okraski, in za njimi še otroke iz skupine Astronavti, ki so izdelali modre okraske. Smrečica je bila vse lepša. Na koncu smo se srečali še s skupino Raziskovalci, ki so nam pokazali svoje jelenčke. Ko smo se vrnili v vrtec, smo se odločili, da bomo naredili še okraske za naše drevo – oreh – in poskrbeli, da bo tudi on lepo okrašen.

Z otroki smo se tudi dogovorili, da bodo konec tedna povabili mamice in očke, da gredo na sprehod po vasi in si skupaj ogledajo okrašene smrečice. 

 

Skupina: Sapramiške, OŠ Selnica ob Dravi – Vrtec Kobanček

Vzgojiteljici: Ladica in Darija

Zapisala: Ladislava Milošević