Primer dejavnosti 2018/2019: POMAGAJMO MEDVEDKU NAREDITI RED

V okviru projekta NA-MA POTI je v petek, 15. marca, prišel k Smehcem in njihovi prijateljici Mojci na obisk medvedek, ki je s seboj prinesel tako polno vrečo, da jo je komaj vlekel za seboj.

Medvedek je otrokom povedal, da se je prejšnji dan dolgo igral s prijatelji in zvečer ni pospravil svoje hiše, zato v neredu ni našel ene nogavičke in je moral priti v vrtec brez nje. Ker se mu je že mudilo, je kar vse stvari nadeval v vrečo in jo prinesel v vrtec. Otroke je prosil, če bi mu lahko pomagali narediti red, in v ta namen je v vreči prinesel tudi tri škatle – eno za igrače, drugo za sadje in tretjo za oblačila. Otroci so bili presenečeni, kaj vse se je skrivalo v medvedkovi vreči: slinček, žoga, jabolko, avtomobilček, hlačke, kocka, hruška …, in prav vse stvari so razvrstili v ustrezne škatle ter tako naredili red. Pri tem jim je prav rada pomagala tudi Mojca. Čisto na koncu se je v vreči našla še druga nogavička in medvedek je bil zelo zadovoljen, da je bil končno tudi sam urejen. Ko je bilo vse na svojem mestu, je medvedek otroke naučil še njegovo priljubljeno matematično igrico. S seboj je namreč prinesel “matematično drevo” in škatlico s sličicami. Otroci so morali sličice pravilno položiti na drevo, in sicer na eno stran tiste, na katerih so bile igrače, in na drugo stran drevesa tiste sličice, na katerih niso bile igrače. Medvedek je bil zelo zadovoljen, kako dobro so se otroci in tudi Mojca izkazali pri razvrščanju sličic. Na koncu je medvedek skupaj z njegovim zajčkom in miško otrokom pokazal, kako se igrajo bibarijo Medved stopa. Otroci pa so pokazali njemu, da to bibarijo znajo tudi oni, in to ne le stoje, temveč tudi samo z nogami in samo z rokami. Tako se je poučno – matematično druženje z medvedkom izteklo prav razgibano.

Medvedek se je otrokom še enkrat zahvalil, da so mu pomagali narediti red, in jim za malico pustil svoje sadje, Mojco pa je povabil, naj čim prej pride k njemu na medico. Obljubil pa jim je tudi, da se jim prihodnji teden spet pridruži – pri pravljici Mojca Pokrajculja, v kateri bo nastopal skupaj z Mojco in drugimi živalmi.

Zapisala: Ladislava Milošević