Predstavitev – poslušnost psov

V torek, 4. 4. 2023, nas je v vrtcu obiskal gospod Tomaž Režonja iz Športno kinološkega društva Ella-Erja, kjer se ukvarjajo s šolanjem psov že od mladičev ter jih pripravljajo za odlične tekmovalce po različnih disciplinah.

Tomaž Režonja je predsednik društva, ki se je s svojimi psi že večkrat udeležil tekmovanj svetovnega formata. S svojo psičko Ello se je udeležil tudi svetovnega prvenstva. Dobro delo in uspešne treninge sta pokazala na predlanskem svetovnem prvenstvu v sledenju, kjer sta dosegla posamezno tretje mesto in ekipno skupno zmago slovenske reprezentance. Tomaž in Ella sta bila tudi lani odlično pripravljena. Postala sta zmagovalca svetovnega prvenstva v sledenju FCI IGP-FH tako v posamezni kot tudi v ekipni kategoriji!

Sledenje po programu IGP-FH je najtežja kinološka disciplina, ki zahteva veliko dobrih treningov in pripravljenosti psa ter vodnika.

Danes sta nekaj vsebin treninga prikazala tudi otrokom v vrtcu. Ella je upoštevala vse ukaze svojega vodnika. Ob koncu je brez težav sledila skritemu predmetu, ki smo ga skrili na začetku srečanja. Ni se pustila zmesti. Prav tako so jo lahko otroci po končani predstavitvi božali in se z njo fotografirali.

Hvala gospodu Tomažu Režonji za še eno čudovito izkušnjo.

GALERIJA FOTOGRAFIJ