OBISK GASILSKEGA DOMA

V torek, 17. 10. 2023, so se skupine Vrtca Kobanček odpravile na obisk v gasilski dom PGD Selnica ob Dravi. Prijazni gasilci so nas sprejeli v prenovljenem gasilskem domu in za nas pripravili zanimivo predstavitev.

Predstavili so nam gasilska vozila in nam dali na ogled svoje pripomočke, ki so otroke zelo  pritegnili. Otroci so si lahko poskusili nadeti gasilsko čelado, rokavice in škornje, držali so cev za gašenje požarov. Najbolj pogumni so lahko sedli v gasilski avto. Za kratek čas so gasilci prižgali luči in sireno na gasilskem avtomobilu, katera je otroke še posebej razveselila. Ogledali smo si notranjost gasilskega doma in stolp, ki je otroke zelo pritegnil.

Mlajši otroci so bili sprva rahlo zadržani, vendar so se hitro sprostili ter nekateri tudi opogumili. Starejši pa so bili pravi gasilski raziskovalci. Gasilce so soočili z zanimivimi vprašanji in z veseljem sodelovali v pogovoru z njimi. Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju in že se veselimo naslednjih obiskov v gasilskem domu!

Zapisala: Naja Verhovčak

GALERIJA FOTOGRAFIJ