NOVIČKE – LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR (predstava MOŽIČEK ŽEBLJIČEK)

V četrtek, 14. 4. 2022, so se otroci 2. starostnega obdobja odpravili v Lutkovno gledališče Maribor. Ogledali so si predstavo Možiček žebljiček, ki je bila za otroke zelo posebna in nenavadna, saj se je na odru odvilo več krajših zgodb. Samo trije igralci so odigrali vse zgodbe, med zgodbo pa dodajali zvoke z lastnim telesom ter nam predstavili zanimive dogodivščine iz mesta Rič-Rač.

Oče je imel dva sinova, ki sta najraje na svetu poslušala pravljice, ki jima jih je pripovedoval njun očka. Ne samo poslušala, tudi zaigrala sta jih rada, saj je v pravljicah vse dovoljeno. Med njimi sta bila tudi dva žebljička na okenski polici, ki se v soju svita spremenita v prijazna črna gospodka …

Predstava Možiček žebljiček je kolaž kratkih zgodb, ki jih je za otroke napisal pisatelj Lojze Kovačič. V predstavi je uprizorjenih sedem pravljic iz njegove zbirke Zgodbe iz mesta Rič-Rač.

 

Otroci so bili nad predstavo navdušeni, vso pot nazaj so o njej pripovedovali. Na nekatere otroke pa je močan vtis naredila vožnja z avtobusom (določeni otroci so bili prvič na avtobusu).

GALERIJA FOTOGRAFIJ