NOVIČKE – HRAM KULTURE (PRAVLJIČNE URICE V MARCU)

V mesecu marcu smo imeli zadnje urice pravljic v Hramu kulture.

Večina skupin je pravljicam prisluhnila v času zimskih počitnic, ko so bili otroci našemljeni v maškare, saj so med počitnicami obeležili tudi pustni torek (skoraj vse skupine od 2 let naprej).

Prva pravljica je bila pustno obarvana, saj je govorila o kurentu. Naslednja je bila o dečku Henriku, ki je jedel knjige, in nato še ena o kužku, ki je našel gromozansko kost. Po pravljicah so se otroci ponovno vživeli v vloge maškar, v katere so bili našemljeni, in se odšli igrat z drugimi otroki na igrišče vrtca.

Dve skupini sta obiskali Hram kulture po zimskih počitnicah.

Tokrat so otroci prisluhnili pravljicam, povezanim z barvami. Prva pravljica je bila o volku, ki je hotel spremeniti barvo. Pri drugi pravljici so otroci spoznali, kakšne barve je poljubček. Vsebino so navezali na prihajajoči praznik, materinski dan. Sledila je še pravljica v italijanščini, prav tako na temo barv. Otroci so opazovali predvsem ilustracije ob pripovedovanju zgodbe. Po branju pravljic so si otroci prislužili nagrado – raziskovanje knjižnice, ogled knjig, preizkus didaktičnih iger ipd.

Se že veselimo novega šolskega leta, ko bomo ponovno izpeljali ure pravljic v Hramu kulture.

GALERIJA FOTOGRAFIJ