Novička – OBISK GASILCEV

OBISK OTROK VRTCA V GASILSKEM DOMU

V petek, 13.10 2021, smo obiskali gasilski dom, ki je trenutno v prenovi. Prijazni gasilci so nam kljub temu dovolili ogled notranjosti, kjer je bilo to mogoče, in nam pripravili zanimivo predstavitev.

Najprej so nas lepo pozdravili, se predstavili in povedali, kdo so in kaj počnejo. Starejše otroke so z zanimivimi vprašanji pozvali, da povedo kaj vedo o gasilcih, in otroci so v pogovoru z njimi z veseljem sodelovali. Na ogled so pripravili svoje pripomočke, ki so otroke pritegnili. Ogledali smo si nosila za reševanje ljudi in napravo, ki jo potrebujejo pri reševanju hudo poškodovanih … Spoznali smo pripomočke, ki so pospravljeni v gasilskem avtomobilu, jih prijeli v roke, spoznali njihov namen ipd. Otroci so najraje poskušali gasilsko čelado in držali cev za gašenje. Nekateri so tudi obuli  velike gasilske škornje.

Tudi druge pripomočke so z zanimanjem opazovali, najbolj pogumni pa so jih prijeli ter si jih tudi pobližje pogledali. Lahko smo splezali v gasilski kombi in gasilski avto, sedli za volan, zatrobili, gasilci pa so za kratek čas prižgali tudi luči in sireno, ki so se je otroci še posebej razveselili.

Mlajši otroci so bili sprva rahlo zadržani, vendar so se hitro sprostili in opogumili. Starejši otroci so bili pravi gasilski raziskovalci. Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju in želimo si še več takšnih obiskov.

 

Zapisala: Barbara Marčič Lavrič

GALERIJA FOTOGRAFIJ