Najprej je bilo …, 5. 4. 2023

Predstava skupine Sapramiške: Najprej je bilo …

V aprilu smo bili za predstavo v okviru projekta Lutke v vrtcu na vrsti v skupini Sapramiške. Vedeli smo, da bo za nas to pravi podvig. A ker je uspelo prijateljem iz skupine Pedenjpedi, ki so nas s svojo predstavo navdušili, smo verjeli, da bo tudi nam.

Ideja za našo predstavo se nam je porodila ob vsem dobro znani slikanici Zelo lačna gosenica. Ker smo si jo zamislili čisto po svoje, smo ji dali tudi svoje ime, za katerega nam je uspelo, da je ostalo skrivnostno. Tudi otroci so do zadnjega obdržali zase, o čem pripoveduje naša predstava …

Ko pa se je enkrat začela, ni bilo težko ugotoviti, da je najprej bilo jajčece, ki so si ga otroci pazljivo podajali ob glasbi, medtem ko se je naša gosenica skrivala pod kopreno. Nato se je zbudila in povedala, da se ji je sanjalo, da je bila jajčece, in ugotovila je, da je lačna. Najprej je našla veliko rdeče jabolko in otroci so zaplesali. Ker je bila še zmeraj lačna, se je ob glasbi odpravila iskat hrano in z njo tudi ostali otroci, ki so bili prav tako oblečeni v gosenice. Tako so se zvrstili še ostali deli zgodbe in plesi na temo hruške, paradižnika, lubenice, palačinke in sladoleda. Ko je gosenica pojedla še štiri kepice sladoleda, ni bila samo sita, ampak jo je od vsega že malo bolel trebuh, pa tudi zaspana je postala. Spremenila se je v bubo in skupaj z njo so ob glasbi zaspale tudi vse druge gosenice … Ob zaključni glasbi smo zaplesali ples metuljev – naša gosenica z metuljevimi krili, vsi ostali pa okoli nje s pisanimi ruticami. Sledil je le še priklon in aplavz, ki smo ga poželi.

Ves mesec smo uživali v plesu in igri in tako je nastala naša predstava, s katero smo prekosili sami sebe in navdušili naše občinstvo – starše, prijatelje iz skupine Žogice, go. Slavico, knjižničarko Majo in z nastopom v mali telovadnici še vse skupine 2. starostnega obdobja, go. ravnateljico in njeno pomočnico.

No, sedaj se ve, da je bilo najprej jajčece, a še pred njim je bilo zaupanje vzgojiteljic, da naši triletniki zmorejo odplesati in odigrati celo predstavo.

 

Zapisala: vzgojiteljica Ladislava Milošević

 

GALERIJA FOTOGRAFIJ