Kako je Vilko vzljubil zimo; 16. 12. 2022

Kot uvod v praznični december in prihajajočo zimo smo v skupini Zvezdice prebirali, pripovedovali in se pogovarjali o pravljici avtoric Bojane Dimitrovski in Dane Todorović: Kako je Vilko vzljubil zimo.

Sama pravljica je res simpatična in primerna tudi za najmlajše, zato sva se s sodelavko odločili, da le-to v sklopu projekta Lutke v vrtcu zaigrava za vse skupine 1. starostnega obdobja v petek, 16. 12. 2022.

Govori o mucku Vilku, ki ni maral zime, saj je bila mokra in mrzla, sam pa je najraje ležal ob topli peči, dokler nekega dni ni mogel spati zaradi hrupa, ki je prihajal od zunaj. Ko se je odločil  pogledati kaj se dogaja, so se ga prijatelji tako razveselili, da so ga takoj sprejeli k zimskim igram. Skupaj so se kepali, sankali, izdelali snežaka … Po zabavnem dnevu na snegu in prijetni mačji družbi je Vilko vzljubil zimo.

Pravljica nama je pustila veliko prostora za lastno domišljijo, zato sva v predstavo vključili tudi plesno točko: Mi delamo snežaka. Otrokom je bila predstava všeč, poslušali in gledali so jo z zanimanjem, na koncu pa so se nama predružili še pri kepanju, v katerem smo vsi zelo uživali.

Zapisala: vzg. Dunja Kelbič