Pohod z lučkami in obisk dedka Mraza

Enkrat, enkrat, enkrat je bil en majhen škrat … No, pravzaprav sta Vrtec Kobanček v Selnici ob Dravi v torek, 12. 12. 2023, obiskala kar dva škrata. Nase sta v somraku opozorila z zvonovi in lučkami, prerekala sta se namreč kar na strehi šolske jedilnice. Ker tako na daleč nismo mogli izvedeti, zakaj sta prišla v naš kraj, smo ju vsi zbrani priklicali s petjem pesmi Enkrat je bil en škrat.

Pojasnila sta, da sta pomočnika dedka Mraza ter da sta ga po pomoti izgubila, za povrhu pa je zunaj že bilo tako temno, da je upanje, da bi ga uspela najti sama, bilo zelo majhno. Na srečo smo z otroki v začetku meseca v vrtcu izdelali lučke, ki so se na ta dan nahajale v parku ob vrtcu, zato smo lahko ponudili škratoma pomoč pri osvetljevanju kraja in iskanju dedka Mraza.

Z navihanima škratoma na čelu kolone smo se podali na pot. Škrata sta kaj kmalu ob cesti zagledala 1. lučko, ki naj bi pripadala prav dedku Mrazu, in sklenila, da to pomeni, da gotovo hodimo v pravo smer. Z zelo dolgo kolono za sabo sta dvomila, da bomo dedka Mraza našli še pred jutrom, vendar sta se zmotila. Ves čas smo bili v iskanju lučk ob cesti, ko pa smo se približali vaškemu trgu, smo zaslišali še zimsko glasbo. Vedeli smo, da se iskanje bliža koncu.

Škrata sta prva našla dedka Mraza ter ga spodbudila, da je nagovoril vse prisotne. Otroke je spodbudil, da mu zapojejo kakšno pesem, in jim s pomočjo vzgojiteljic poklonil majhno presenečenje. 

Če se želite prepričati, kako svetla je bila pot do dedka Mraza, vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

 

Zapisala: vzgojiteljica Katja Perkovič

 

GALERIJA FOTOGRAFIJ