2. starostno obdobje: TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Kot vsako leto, je tudi letos, 18. novembra, pri nas potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Na svež kruh so si otroci namazali maslo in okusen domač med, ki ga prideluje učitelj Blaž Lovrič. Popili so mleko in pojedli kos sočnega jabolka. Zajtrk je bil slasten in otroci so se do sitega najedli domačih dobrot.

V skupini Pedenjpedi so si izdelali pogrinjke in prostor popestrili z likovnimi izdelki (čebelice v satju). Med zajtrkom jih je presenetil zvok harmonike, radovedni so odšli pokukat, kaj se dogaja. Na harmoniko je igral učenec Žan Felič, ki so ga povabili, da jim nekaj zaigra.

Tudi v skupini Sapramiške so se ves teden ukvarjali s čebelami (prisluhnili so pravljici Čebeljčnjaček, odšli do čebelnjaka in izdelovali čebelice). Na ta dan jih je obiskal medvedek, ki jim je prinesel poseben vrček za mleko v obliki kravice. In tudi oni so prisluhnili prijetnemu igranju harmonikarja Žana, ki jim je zaigral pesem Čebelar.

Veselo je bilo tudi v skupini Pikapolonice, saj so čebelice njihove prijateljice. Tudi oni so se ves teden pridno pogovarjali o čebelicah (kako nastaja med, kako je čebela zgrajena …). Ogledali so si razne posnetke, se naučili pesmico o čebelici, si izdelali pogrinjke in čebelnjak.

Prav tako so se o čebelah pogovarjali v skupini Astronavti. Iz stiropora v kombinaciji s papirjem so si izdelali svojo čebelico, ki je krasila mizo na ta dan. Izdelali so tudi plakat živil, katera sodijo k zajtrku. Mizo so si uredili s posebnimi prtički.

O čebelicah so veliko slišali tudi v skupini Sončki. Na mize so si pripravili vazice s kravicami, ki so jih ustvarjali dan prej. Tudi oni so se veliko pogovarjali o čebelah in pridelovanju medu. Obiskali so hladilnico, si ogledali posnetke in obiskali posvojeno drevo, katerega so okrasili s kravicami, in za živali, ki živijo v bližini, nastavili jabolka.

Vse skupine je obiskal čebelar Janez Možič, ki se je na kratko predstavil. Povedal nam je o njegovi skrbi za čebele in kaj je njegovo naloga.

 

Zbrala in uredila: Urška Mlakar, vzgojiteljica

GALERIJA FOTOGRAFIJ