1. starostno obdobje: TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je za otroke postal pravi praznik, saj smo v sklopu tega izvajali dejavnosti v celem tednu. 

Teden smo začeli z dobrimi pravljicami (Mali medo in Čebela Adela), deklamacijo Tri čebele (A. Štefan) in uvodom v spoznavanje, od kod pridejo živila, ki jih ta dan zaužijemo.

Izdelali smo si tudi raznolike pogrinjke, na katerih so se upodobile tako čebele, kakor tudi kravice in vsa pomembna živila tradicionalnega zajtrka. Pogrinjke smo uporabili za medeni zajtrk, še naprej pa jih bomo uporabljali dnevno za sadno malico.

Velik poudarek pa smo dali mleku in mlečnim izdelkom, saj je bil letošnji slogan: »Zajtrk z mlekom – super dan!«. V sklopu tega smo si ogledali, kako dobimo mleko, in se preizkusili v molzenju krave.

Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa smo se povezali in skupaj pozajtrkovali prijatelji iz skupine Bibe in Zvezdice ter prijatelji iz skupine Ježki in Žogice. Uživali smo v slastnem medu, hrustljavem kruhu, odličnem maslu in toplem mleku. Za piko na i pa smo pojedli še sočna jabolka.

Da smo dan naredili še bolj poseben, smo si vsi skupaj ogledali lutkovno predstavo z naslovom Čebela Adela, škrat Jakec in kravica Katka, pod mentorstvom vzg. Bernarde Majster in Mateje Dugonik.

Zapisala: vzg. Dunja Kelbič

 

GALERIJA FOTOGRAFIJ