PRAZNIČNI DECEMBER

Praznični december v vrtcu

Leto se počasi poslavlja in kot se za praznični december spodobi, smo skupine prvega starostnega obdobja združile moči in izpeljale veliko zanimivih dejavnosti.

V praznični december smo zakorakali s pomočjo različnih zimskih pravljic in tako prebili led. Le-te so nam omogočile krasen uvod v zimski čas in njegove značilnosti, med drugi smo pripravili tudi ptičje krmilnice iz okusnih semen in kokosovega olja, da naše ptice pozimi ne bi ostale lačne. Vsak dan smo v jutranjem krogu odpirali pisma z dnevnimi nalogami, ki nam jih je nastavil Božiček. Med drugim smo izdelovali okraske iz naravnega materiala (les) in si ogledali dve lutkovni predstavi, eno v izvedbi upokojenke Jožice Perc in drugo v izvedbi vzgojiteljic Dunje Kelbič ter Nike Maučnik. Okrasili smo tako smreko na trgu Selnice ob Dravi kot tudi na terasi vrtca. Izdelali smo zimsko/božično dekoracijo za igralnice in okna. S pomočjo kuharice Sabine smo pripravili in spekli okusne praznične piškote, izdelali smo si voščilnice in posejali božično žito. Sodelovali smo tudi v dobrodelni akciji Božičkova pošta. Na koncu pa nas je obiskal še dedek Mraz, ki nas je lepo pozdravil, nam prinesel zelo lepa darila in se z nami fotografiral.

Tekom celega meseca smo poslušali in se učili različne zimske pesmice, veliko plesali na božične hite in se res imeli zelo lepo. Mesec nam je kar prehitro minil. Vse naše utrinke si lahko pogledate v galeriji na spletni strani.

Tudi v skupinah drugega starostnega obdobja smo v mescu decembru užili veliko lepih trenutkov, ki so bili vsi praznično obarvani.

V prvem tednu smo v okviru projekta Gozdni vrtec pridno nabirali naravne materiale in iz njih izdelovali okraske za smrečico. Vsaka skupina jih je izdelala v eni barvi. Z njimi smo okrasili dve smrečici. Prvo v centru na vasi in drugo v trgovini Mercator, kjer nam je Božiček že predčasno nastavil sadno presenečenje. V okviru projekta Otroštvo podaja roko modrosti smo gostili tudi go. Jožico Perc, ki nam je polepšala naš dopoldan s krasno lutkovno predstavo. Dnevi v mesecu so bliskovito tekli naprej in že smo ustvarjali okraske in z njimi krasili naše igralnice in hodnike ter pridno izdelovali voščilnice, s katerimi smo zaželeli lepe želje za prihodnost našim staršem in zaposlenim naše ustanove, ki pridno skrbijo za site trebuščke, čisto okolje in igralnice ter druge pomembne reči v vrtcu. Vsi smo tudi napisali pisma Božičku in jih oddali v nabiralnik na vratih vrtca ter tako prispevali k dobrodelni akciji Božičkova pošta.

Mesec smo zaključili z ogledom prečudovite dramatizacije v izvedbi otrok skupine Astronavti, z obiskom dedka Mraza in seveda, tako kot se spodobi, imeli zadnji skupen dan zabavo. 

Zapisali: Dunja Kelbič in Simona Stajan

GALERIJA FOTOGRAFIJ