NOVIČKE – VRTEC V NARAVI

Od 6. do 8. 4. 2022 so se predšolski otroci skupaj s spremljevalci odpravili v vrtec v naravi, na dom Škorpijon (Sv. Duh na Ostrem vrhu).

 

1. DAN

V sredo, 6. 4. 2022, so otroci normalno prispeli zjutraj v vrtec, s seboj so imeli potovalke. Sledili so zajtrk, igra in malica, nato pa jih je avtobus odpeljal na dom Škorpijon, kjer so jih že čakale pripravljene sobe. Hitro so se uredili in ponovno je sledila igra do kosila. Po kosilu so otroci veliko časa preživeli v gozdu, saj so za njih pripravili lov za zakladom. Na lov so se podali v štirih skupinah, našli so vse škrate različnih barv ter na koncu našli še leseno škatlo z zakladom. Zunaj so bili vse do večerje. Po večerji pa so se podali še na daljši večerni pohod, ki je poskrbel za dober spanec.

GALERIJA FOTOGRAFIJ – 1. dan

2. DAN

V četrtek, 7. 4. 2022, so se otroci s svojimi spremljevalci takoj po zajtrku odpravili na igrišče, odkoder so se skupaj podali v gozd. Izvedeli so veliko o tamkajšnjih živalih, o načinih prehranjevanja, kako lahko odrasli živalim pomagajo ipd. Veliko časa je ostalo tudi za ustvarjanje in domiselne igre v gozdu. Iskali so primerne barve v gozdnem okolju, izdelali hiške iz naravnega materiala in še in še. Ob prihodu nazaj na igrišče so se preizkusili še v teambuilding igrah in dokazali, da znajo zelo dobro sodelovati med seboj, ko je to potrebno. Po kosilu je sledil pohod na Žavcarjev vrh. Ker je bila krajša pot blatna, so se podali po najdaljši poti. Po eni uri in pol hoje so se obrnili nazaj proti domu. Do Žavcarjevega vrha tokrat niso prišli. Kljub dolgi poti je bilo po večerji še dovolj energije za peko »twisterjev«.

GALERIJA FOTOGRAFIJ – 2. dan

3. DAN

V petek, 8. 4. 2022, so otroci komaj čakali, da so se po zajtrku podali na kmetijo, kjer so bili vse do kosila. Na kmetiji so božali konje, jih česali, crkljali, se z njimi pogovarjali … Sledilo je jahanje konjev, nato pa delitev v dve skupini. Ena skupina se je preizkusila v streljanju z loki, druga pa je poskrbela za domače živali na kmetiji (božanje, crkljanje, hranjenje …). Po določenem času sta se skupini zamenjali. Čas do kosila je zelo hitro minil. Po kosilu je sledila podelitev priznanj, skupna fotografija na igrišču in žal odhod domov.

GALERIJA FOTOGRAFIJ – 3.dan

 

Kar nekaj otrok je povedalo, da bi še kakšen dan ostali. Čeprav so se otroci staršev zelo razveselili, so bili vse tri dni zelo pogumni in nihče ni jokal ali imel domotožja.

IZJAVE OTROK o vrtcu v naravi (ob prihodu nazaj v vrtec)

 

Tudi spremljevalci smo bili veseli, da so bili otroci tako pogumni, upoštevali so navodila in pokazali veliko mero samostojnosti.